Spreker

Spreker met resultaat

Ik geef regelmatig presentaties, keynotes en masterclasses voor groepen van ondernemers, bestuur, management en medewerkers die willen weten hoe zij een werkomgeving kunnen creëren waarin mensen excelleren, en wat nodig is voor effectief én positiéf leiderschap. Deze prikkelende en interactieve bijeenkomsten staan bol van de praktijkvoorbeelden.

Gedrag, leiderschap en Organizational Behavior Management (OBM) staan centraal. Er is vooral veel aandacht voor vragen en voorbeelden die leven bij de deelnemers. Zij krijgen direct antwoorden en concrete handvatten aangereikt.

De keynote wordt bij voorkeur op maat gemaakt. Uiteraard zijn er ook verschillende standaard mogelijkheden zoals een ‘awareness sessie’ of een ‘masterclass’. Meer weten? Lees hieronder verder of neem direct contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.

Awareness sessie

Tijdens deze 2 uur durende sessie geef ik op prikkelende wijze inzicht in de wereld van gedrag en gedragsverandering, waarbij ik wetenschappelijke inzichten koppel aan de praktijk. We behandelen een echte casus die je zelf mag aanreiken. Ook krijg je de nodige handvatten waarmee je na de training direct het verschil kan maken.

Na de awareness sessie heb je antwoord op de vraag waarom mensen doen wat ze doen en inzicht in waarom gedragsverandering zo lastig en complex is. Je herkent direct de valkuilen waar je dagelijks mee worden geconfronteerd, en hebt concrete en eenvoudige handvatten gekregen waar je mee aan de slag kan.

Masterclass

Tijdens de Masterclass gaan we dieper in op de wetenschappelijke achtergronden van gedrag en gedragsverandering. Maar de training heeft vooral een praktische kant, waarbij je uitgebreid gaat oefenen met de inzichten en handvatten die je krijgt aangereikt.

Na de Masterclass kun je zelfstandig eenvoudige ‘gedragsanalyses’ uitvoeren, interventies bedenken en weet je hoe je je medewerkers positief kunt beïnvloeden. De Masterclass training duurt maximaal 1 dag.

Op maat

Heb je zelf een thema wat speelt binnen je organisatie, bijvoorbeeld talentmanagement, samenwerken binnen complexe projecten, cultuurverandering, bevlogenheid en betrokkenheid? Neem met mij contact op. We stellen dan inhoudelijk een programma samen wat naadloos aansluit op het thema.

Erik heeft het vermogen om met een open blik en een warme lach mensen tegemoet te treden, waardoor je je makkelijk aan hem toevertrouwt.  Hij weet zijn grote schat aan kennis en kunde op een zeer toegankelijke manier te presenteren. Hij heeft een zeer goed oog voor verbinding en zet dit op een zorgzame manier in. Zijn enthousiasme geeft anderen energie. Hij is een natuurlijke organisator en presentator en legt gemakkelijk verbindingen, waardoor bezoekers die elkaar niet kennen snel ongedwongen met elkaar in contact kwamen.

– Jan Koers, ondernemer

Erik Overdick doet al iets met je als je hem waarneemt. Als Erik dan aansluitend bevlogen het thema ‘OBM’ oppakt en toelicht, wordt 1 en 1 duidelijk meer dan twee. Erik is daarmee het levende bewijs van een van de uitgangspunten van de theorie achter OBM, ‘als je niet helder bent in wat je bedoelt, kom je niet op de plaats van bestemming uit’.

– Peter Kuijper, Owner of Mind&Health and Smile Consultancy; Director external relations at Barcode for Life

Erik heeft voor het team Smaakmakers van ons bureau Caramel Business een training gegeven over Organizational Behavior Management. Hij heeft ons met veel focus, energie en enthousiasme meegenomen in een heldere, prikkelende aanpak voor gedragsverandering in organisaties. Wij hadden er zelf ook direct profijt van. Het is echt een aanrader Erik uit te nodigen voor een goed gesprek of een inspirerende training. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst met hem te gaan samenwerken.

– Jasper van Bochove, ondernemer Caramel Business

De workshop van Erik heeft al mijn verwachtingen overstegen, een voor mij erg aansprekend onderwerp is zo simpel en makkelijk toepasbaar, als mogelijk overgebracht. Hij heeft ons, jonge starters, echt getriggerd om anders naar zaken te kijken en mee te nemen in hoe we onze casussen kunnen aanpakken. De hele groep was geïnspireerd en enthousiast na deze workshop. Daarbij heb ik nu, een week later, al kleine zaken anders richting collega’s of in mijn werk veranderd en bijna al mijn collega’s enthousiast verteld over de workshop OBM van vorige week. En dat doe ik lang niet na elke workshop of training.

– Iris van Hoeve, projectleider

De OBM workshop vond ik enorm waardevol. OBM is elke dag direct toepasbaar! ’s Avonds stuiterde ik van de positieve energie opgedaan uit deze workshop. Het bleef niet bij 1 dag, ik probeer OBM elke dag toe te passen in de praktijk en ik zie al gedragsveranderingen! En als ik vragen heb, is Erik een betrokken en toegankelijke sparringpartner. Bedankt Erik!”

– Pauline Reesink, Proces/ketenmanager KPN

Afgelopen week heb ik samen met collega-trainees de workshop OBM van Erik Overdick gevolgd. In deze interactieve workshop werd uitleg van gedragstheorie afgewisseld met praktische oefeningen. Hoewel de theorie op eerste oog een hoog “ja duh” gehalte heeft, bleek toepassing op een eigengekozen case zo simpel nog niet! Het leidde voor mij tot inzicht in de niet-geringe invloed van mijn eigen gedrag op anderen! Want met mijn eigen gedrag beloon of straf ik (vaak onbewust) het (on)gewenste gedrag van anderen, waardoor dit gedrag toe- of juist afneemt. Met dit inzicht en de praktische handvaten die werden aangereikt tijdens de workshop kan ik direct aan de slag om mijn eigen gedrag en dat van anderen beter te begrijpen en te beïnvloeden. Erik kan boeiend vertellen, geeft tot de verbeelding sprekende voorbeelden en weet vragen goed te beantwoorden. Al met al een interessante en praktische workshop die tot het eind bleef boeien!

– Iris Mathijssen, projectmanager

Wat een gave workshop was dit zeg!

De succesformule voor een goede workshop is voor mij:
– Enthousiasme
– Praktische toepasbaarheid van de leerstof
– Aanpassingsvermogen van de trainer
Op alle drie scoort de workshop OBM een hoge score, waarvoor bedankt!

– Sander Olsman, procescoordinator